FTV Productions B.V. is een onafhankelijke televisieproductiemaatschappij, onder leiding van Clemens de Haan en Frank Timmer. Vanaf 1998 is FTV Productions actief bezig met het maken van uiteenlopende televisieprogramma’s voor diverse publieke en commerciële zenders in Nederland.

Het bedrijf begon met het maken van toonaangevende programma’s over computergames, zoals Gameforce 1 en Gamequest (Veronica). Ook muziek werd al gauw een pijler van FTV Productions, iets dat ze nooit meer los hebben gelaten. In eerste instantie werden er veel muziekspecials gemaakt en grote muziekevenementen geregistreerd, zoals Vrienden van Amstel Live. En nog steeds maakt muziek een wezenlijk onderdeel uit van veel FTV Productions, zoals De Beste Zangers van Nederland (TROS), TROS Muziekfeest op het Plein (TROS) en De Beste liedjes van… (SBS6). Ook de theaterregistraties van onder andere Tineke Schouten liggen al jaren in handen van FTV Productions, zoals Posi-tien en Tineke Schouten! (RTL4).

In 2005 is FTV Productions begonnen met de reality soap Gewoon Jan Smit (TROS). Dat het genre ‘reality’ het bedrijf ligt, blijkt uit de waardering die het hiervoor krijgt in de vorm van de Gouden Televizierring voor dit programma. Maar misschien nog wel meer uit het feit dat het de jaren erna nog veel succesvolle reality programma’s zal maken, zoals Adieu BZN (TROS), Wilma Nanninga Privé (RTL), Jan Smit: De Zomer Voorbij (TROS), Nick & Simon (TROS), De Palingsoap (TROS) en 3Js op weg naar het Songfestival (TROS).

De afgelopen jaren neemt FTV Productions de ervaring met deze reality manier van draaien mee in de productie van human interest programma’s als Hofleveranciers (EO) en Nick & Simon: The American Dream/Die Suid-Afrikaanse Droom/The Caribbean Dream (TROS). Maar dat FTV Productions niet wil blijven hangen in één type programma en heeft bewezen dat het uit de voeten kan met uiteenlopende genres, blijkt bijvoorbeeld ook uit de productie van de dagelijkse spelshow Timboektoe (TROS) en de documentaire reeks Het Verhaal van… (TROS).

Al onze programma’s worden gemaakt door een hecht, creatief en hardwerkend team met een gemeenschappelijk doel: met liefde en plezier mooie televisie maken. FTV Productions is onafhankelijk en oorspronkelijk.
Het oorspronkelijke door FTV Productions BV gemaakte TV programma De Beste Zangers van Nederland, heeft een internationale vlucht genomen met zeer succesvolle lokale versies in onder andere Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Estland, Letland, China en België. In Duitsland heeft de lokale versie zelfs de prestigieuze als ook toonaangevende TV prijs “Der Deutsche Fernsehpreis Unterhaltung” gewonnen.